Tørre læber

 • Tørre læber skyldes normalt tør luft eller overfugtning. Det er særligt om vinteren, at man døjer med tørre læber.
 • Nøglen til at komme de tørre læber til livs kan opsummeres i ét ord: læbepleje.
 • I denne artikel får du 14 råd mod tørre læber. Du kan desuden læse om de produkter, der anbefales mod tørre og sprukne læber.

 

tørre læber

 

Tørre læber skyldes typisk enten tør luft eller overfugtning af læberne

 

14 råd mod tørre læber

 

 

OBS: Der henvises i øvrigt til artiklen læber for supplerende information.

 

   1. Brug læbepomade mod tørre læber: Der findes efterhånden et stort udvalg af læbepomader, der alle kan afhjælpe tørre læber (se de anbefalede læbepomader her). Påfør læbepomaden så mange gange du vil og hav den med dig overalt.
   2. Læbepomade over natten: Hvis ikke du kan lide at anvende læbepomade i løbet af dagen, kan du påføre pomaden lige inden du går i seng; når du vågner er dine læber ikke længere tørre – men derimod helt bløde!

 

   1. Læbebalsam mod tørre læber: På apoteket og hos de fleste materialister findes speciel læbebalsam mod tørre læber, som kan anvendes, hvis ikke læbepomade virker. Klik her for at købe anbefalet læbebalsam

 

   1. Undgå syre på læberne: Syre-holdige drikke som f.eks. appelsinjuice irriterer huden på læberne og kan forværre tørre læber.

 

   1. Allergi overfor farve i læbestift: Nogle mennesker er allergiske over for de farvestoffer, der findes i læbestift. Men den allergiske reaktion er ikke nødvendigvis rødme, kløe eller knopper; i nogle tilfælde er tørre læber symptomet på allergien. Hvis man har mistanke om, at man er allergisk overfor bestemte stoffer i læbestift, kan man med fordel prøve en økologisk læbestift

 

   1. Slik ikke læberne: Det er en uvane at slikke sine læber for ofte; det resulterer i at de udtørrer og at de evt. også sprækker eller revner.

 

   1. Honning mod tørre læber: Honning kan bruges til tørre læber såvel som sår på læberne. Honning har en antibakteriel virkning, hvilket man kan udnytte på læberne. Herudover findes der også speciel ‘Bisalve’ til læberne

 

   1. Drik masser af vand: Rent vand – uden brus – er essentielt for at undgå dehydrering og tørre læber.

 

   1. En sund afbalanceret kost: I forhold til læberne er især B-vitaminer og jern vigtigt. Hvis du vil give dine læber det bedste udgangspunkt for at undgå at udtørre, bør du sørge for at få rigeligt af disse vitaminer og mineraler (tag evt. et kosttilskud som Omnimin eller Vitamun)

 

   1. Vælg den rigtige læbestift: Nogle læbestifter udtørrer læberne både, mens man har dem på og efter man har fjernet dem – dem bør du undgå, hvis du vil dine tørre læber til livs! Der findes andre (ofte lidt dyrere) læbestifter, der virker som læbepomade, som er ideelle mod tørre læber.

 

   1. Lip gloss til tørre læber: Ligesom med læbestift er der også forskel på kvaltitet og egenskaberne i lip gloss – prøv dig frem og vælg den lip glass, der ikke giver tørre læber. Anbefalet lip gloss kan ses her

 

   1. Almindelig vaseline: Det hele behøver ikke at være læbepomader og smarte læbestifter! Almindelig vaseline virker fint mod tørre læber.

 

   1. Solcreme mod tørre læber: Tro det eller ej – solcreme kan også bruges på tørre læber. Her er det de fugtighedsgivende stoffer i solcremen, der hjælper. Udover solcreme kan Sun Lip Stik anbefales

 

  1. Børst dine læber: Hvis du har meget tør hud på læberne, er det i nogle tilfælde en masse døde hudceller, der ophober sig. For at fjerne disse kan du forsigtigt børste dine læber med en blød tandbørste. Herved fjerner du døde og overskydende hudceller.

 

 

Relaterede artikler: læbeforstørrelse