Her ses 2 forskellige slags hyldebærsuppe – især “fyldet” i hyldebærsupper kan varieres meget
2 nemme opskrifter på hyldebærsuppe
For supplerende information henvises til artiklerne: hyldebærsaft, hyldebær
Vi anbefaler disse produkter med hyldebær:
Du kan se flere produkter med hyldebær her
OBS: HYLDEBÆR BØR ALTID KOGES 20 MINUTER FØR INDTAGELSE FOR AT ELIMINERE GIFTSOFFER I BÆRERNE.
Hurtig hyldebærsuppe
Denne opskrift på hyldebærsuppe er den hurtigste (tidsforbruget overstiger i hvert ikke 20 min.) – og den er stadig én af de bedste af slagsen.
Ingrediensliste:
- 1/2 liter hyldebærsaft
- ¾ liter vand
- 2 skrællede æbler, skåret i både (gerne tynde)
- 2 spsk. Maizena rørt ud i en smule koldt vand
Fremgang:
- Hæld vand og hyldebærsaft i en passende gryde og bring det i kog (kog i 20 min.)
- Jævn hyldebærsuppen med Maizena konsistensen er som du ønsker
- Tilsæt æblebåde og lad hyldebærsuppen småkoge i nogle minutter
Variation: Suppen kan evt. tilsættes lidt æblemost og/eller citronsaft
Gammeldags hyldebærsuppe
Den gammeldags hyldebærsuppe er kvalitetsmæssigt svær at hamle op med, fordi man her laver alt fra bunden.
I den gammeldags version er vitaminindholdet desuden på sit højeste og smagen i top.
Ingrediensliste:
- 1 kg. hyldebær (modne)
- 1 liter vand
- 2 skrællede æbler, skåret i både (gerne madæbler)
- Evt. 1 kanelstang eller 2 tsk. tørret knust kanel
- Evt. 1-2 nellikker
- Ca. 100 g. sukker
- Maizena rørt ud i en smule koldt vand
Fremgang:
- Klip de grove stilke fra hyldebærrene og kassér dem
- Kog hyldebærrene i ca. 20 min. ved svag varme og si dem (gem og hyldebærsuppen og kassér bærrene)
- Giv suppen et opkog og smag til med sukker (nogle gange er 100 g. sukker for lidt – andre gange for meget)
- Lad æblebådene koge med i ca. 5 min. – de skal ikke være slaskede eller smatte ud
- Jævn hyldebærsuppen med Maizena
Variation: tilsæt evt. lidt æblemost og/eller citronsaft eller lad et par citonskiver koge med de sidste 5 min.
Fyld til hyldebærsupperne
Hyldebærsuppe som frokostret
Fyld/tilbehør:
- Tvebakker
- Melboller (skal varmes [ikke koges] med i ca. 4 min. – hold suppen på kogepunktet, når du tilsætter melbollerne)
- Havregryn (evt. ristede)
- Brødcroutoner
Melboller og æblebåde må siges at være det klassiske fyld i hyldebærsuppe. Tvebakkerne kom til som tilbehør lidt senere, men passer fortræffeligt. Havregryn og brødcroutoner er ligeledes et mere moderne påfund, der dog også passer godt i suppen.
Hyldebærsuppe som dessert
Fyld/tilbehør:
- Æblebåde
- Letpisket fløde eller flødeskum
- Is
- Melonkugler
Vælger man at tilsætte is, melonkugler, flødeskum eller letpisket fløde i hyldebærsuppen, bør man undlade melboller, havregryn, tvebakker samt brødcroutoner.
Hyldebærsuppe kan desuden nedkøles i køleskabet og serveres koldt som en form for dessert. Det er en ret man kan tage i virkelig mange retning.
Særligt som dessert er det en sund ret – hyldebær er fyldt med c-vitamin, og dermed giver den immunforsvaret et godt boost mod influenza, feber eller lignende.
Anbefalede produkter
Vi anbefaler disse produkter med hyldebær:
Du kan se flere produkter med hyldebær her
Relaterede artikler: hyldeblomst, hyldeblomstsaft, hyldeblomstdrikke, solbær, tranebær, enebær, acai piller og bær
Kilder og relevante eksterne links
- Hyldebær er sprængfyldt med c-vitaminer, hvilket medvirker til at styrke vores immunforsvar.
- Hyldebærsuppe kan grundliggende laves på to måder:
1) En hurtig version med hyldebærsaft
2) en gammeldags version med friske hyldebær. - I artiklen nedenfor gennemgås de to opskrifter mere minutiøst. God fornøjelse!